متن سخنرانی مهندس حسین صادقی در روزنامه همشهری در پائین صفحه:
۱۳۹۴/۱۰/۲۹
این کارآفرین پرتلاش با مدرک CCNAاز آلمان، مهندسی نرم افزار از دانشگاه اکسفورد انگلستان،زبان برنامه نویسی #C از کانادا و مهندسی شبکه از دانشگاه صنعتی شریف،با راه اندازی این کارگاه توانسته است به توسعه صنعتی استان کمک شایانی کند. صادقی از ۹ سالگی مشغول فعالیت در حوزه الکترونیک بوده و بیش از ۳ سال است که مدیریت شرکت متین پردازشگران آینده را برعهده دارد.
مطمئنا آگاهی از دلایل موفقیت طرحها و ابتکارات اقتصادی این کارآفرین میتواند برای بسیاری از خوانندگان روزنامه، خواندنی و مفید باشد. همشهری با وی گفت و گویی کرده است که در ادامه میخوانید.
- درباره طرح تولید قطعات فنی برای خوانندگان بیشتر توضیح دهید.
طرح من تولید قطعات رایانه ای است و یکی از ویژگیهای طرح این است که با کمترین امکانات، کالاهایی با کیفیت بالا تولید کرده ام. محصولات تولید شده علاوه بر این که در ۳۰ سال گذشته در نوع خود بی نظیر است، توانسته است بازار مناسبی نیز ایجاد کند، به طوری که با چند شرکت بازرگانی در ارتباط هستیم و بخشی از نیازهای آنها را تامین میکنیم.
- تولید قطعات رایانه ای در داخل استان را از چه زمانی آغاز کردید؟
کار تولید «دی. وی. دی» را حدوداً یک سال است با ظرفیت اشتغال زایی ۱۸۰ نفر در جاده اردبیل- نمین شروع کردهایم. در بخش نرمافزاری نیز با چند شرکت مطرح کشوری در ارتباط و همکاری هستیم و برای ۵ ماه بعد هم برنامه ویژهای برای گسترش کار خود در نظر داریم. طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته شرکت ما برای بیش از ۱۲۰۰ نفر ظرفیت اشتغالزایی دارد و خوشبختانه تاکنون خوب پیش آمده ایم.
- کیفیت قطعات تولیدی شما در مقایسه با قطعات خارجی در چه سطحی قرار دارد؟
تولید قطعات رایانه ای از جمله «دی. وی. دی» خام به صورت دولایه و با ظرفیت ۳۶ گیگابایت است که قابلیت هزار بار رایت را دارد که در نهایت برای مصرف کننده با قیمت ۲هزار تومان عرضه میشود. این در حالی است که همین «دی. وی. دی» به صورت وارداتی از چین و حتی با کیفیت کمتر به قیمت ۷هزار تومان به دست مصرف کننده میرسد. سرمایه اولیه ما در شرکت حدود ۹۹میلیارد ریال بود.
- قطعات تولیدی به خارج از کشور نیز صادر میشود؟
به لحاظ کمبود سرمایه روی صادرات برنامه ریزی خاصی نداشته ایم اما با توجه به برپایی نمایشگاه صنعتی و بین المللی تبریز و شرکت در این نمایشگاه با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و برخی کشورهای عربی گفت و گو داشته ایم. با توجه به برنامهریزیهای انجام گرفته از اواخر سال ۹۵زمینهها صادرات به این کشورها فراهم خواهد شد.
- آیا ارائه تسهیلات به بنگاههای زودبازده اقتصادی، بر اقتصاد کشور تأثیری دارند؟
بنگاههای زودبازده تاثیر مطلوبی بر اقتصاد کشور دارند، به شرطی که تسهیلات به بنگاههایی داده شود که بتواند علاوه بر اشتغالزایی به افزایش تولید پایدار ملی نیز کمک کند. از سوی دیگر باید در نظر داشت که طرح بنگاههای زودبازده تجربه ای است که در بسیاری از کشورهای صنعتی جواب داده است.
- بزرگترین مشکلی که برای دریافت تسهیلات پیش روی سرمایهگذاران بخش خصوصی است، چیست؟
یکی از مشکلات اصلی دریافت وامها، وثیقه است و بسیاری از این بنگاهها چون در ابتدای کار هستند و توان این کار را ندارند از گرفتن وام منصرف میشوند. اما اگر تمهیداتی اندیشیده شود و اعطای این وامها صورت دیگری به خود بگیرد، طبعاً کارآفرینان رغبت بیشتری برای کار پیدا خواهند کرد.
- کارآفرین به چه کسی میگویند؟
کارآفرین کسی است که از فکر و اندیشه خود در برای خلق یک ایده کمک میگیرد. این فکر و اندیشه هم به پیدایش فرصتهای شغلی کمک میکند و هم باعث میشود از کم ترین امکانات به بهترین نتایج دست پیدا کنیم. کارآفرینان بدون دریافت هیچ گونه تسهیلاتی به دلایلی که عنوان کردم در این کار موفق بوده اند.
- همکاری و تعامل دستگاههای دولتی با شما تاکنون چگونه بوده است؟
مطمئنا قطع وابستگی به خارج از کشور جز از معبر همراهی و اعتماد به صنعتگران و تولیدکنندگان قطعات میسر نیست. از این رو لازم است دولت تمام تلاش خود را برای زنده نگه داشتن تولیدیهای زودبازده به کار گیرد. خوشبختانه استانداری، سپاه و دانشگاههای اردبیل همکاری و هماهنگی کاملی با ما داشتند، اما پارک علم و فناوری باوجود درخواستهای مکرر ما هیچ کمکی به ما نکرده است.
- آینده استان اردبیل و کشور را در این حوزه چطور میبینید؟
ما تاکنون سعی کرده ایم در کارگاه و نمایندگیها از نیروهای بومی استان اردبیل استفاده کنیم. البته کشش استان و حتی کشور برای کار ما نسبتا کم است و باید بازار هدف خود را رو به خارج از کشور برنامه ریزی کنیم. در آینده برنامهای برای خرید دستگاههای پیشرفته تر داریم که در صورت حمایت میتواند زمینه ساز شکوفایی اقتصادی استان در حوزه الکترونیکی را فراهم سازد.
- به عنوان سخن آخر اگر مطلبی دارید، بیان کنید.
به امید روزی که بتوانیم ایرانی آباد از لحاظ اقتصادی داشته باشیم و این زمانی به نتیجه خواهد رسید که امکاناتی که در اختیار کارآفرینان قرار میگیرد، با رویکردی جدید باشد. از این رو برای پیشرفت و تعالی در حوزه صنعت ۳ عامل همراهی مردم، همکاری دولت و حضور سرمایه گذار ضروری است.
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/hoseinsadeghi/public_html/blog/wp-includes/formatting.php on line 4826
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/hoseinsadeghi/public_html/blog/wp-includes/formatting.php on line 4826
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/hoseinsadeghi/public_html/blog/wp-includes/formatting.php on line 4826